SKG keurmerk

SKG keurmerk

De term SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw en is een onafhankelijke organisatie die hang- en sluitwerk test. Als het sluitwerk voldoende inbraakwerend is, mag het sterren dragen, een SKG keurmerk. Wij leggen u de keurmerken uit:

cilinderslot met SKG keurmerk
  • SKG1/SKG* keurmerk: Deze cilinder is niet zelfstandig inbraakwerend. 
  • SKG2/SKG** keurmerk: De meeste cilinders zijn voorzien van SKG2. Deze sloten zijn bestand tegen inbraak van meer dan 3 minuten. Deze sloten hebben een uitboor beveiliging.
  • SKG3/SKG*** keurmerk: Deze cilinders houden inbrekers 5 minuten buiten de deur. Het verschil tussen SKG2 en SKG3 lijkt weinig maar voor een inbreker is een minuut tijdrovend. Als het niet lukt, gaat een inbreker er snel vandoor. Het kan dus net het verschil maken! Cilinders met SKG3 keurmerk zijn bestand tegen de meest actuele inbraakmethodes zoals lockpicking, klopsleutelmethode en kerntrekken. SKG3 cilinders zijn dus de meest veilige sloten 

Bij het kopen van een cilinder is het dus verstandig om te kijken naar het SKG keurmerk. Daarnaast, een cilinder zonder deurbeslag is niet inbraakwerend, zorg ervoor dat u SKG3 cilinders (minimaal) combineert met veiligheidsbeslag. Een cilinderslot met SKG keurmerk kunt u bij Haverkamp Deventer kopen. Zij hebben een ruim assortiment aan SKG3 cilinders.

Reacties zijn gesloten.